Psykiaterne må vitne om Breiviks barndom atferden hans i retten

Godkjenner psykiaternes Breivik-rapport, men ber om informasjon i vitneboksen.

RETTSPSYKIATERNE: Her er (f.h.) Agnar Aspaas og Terje Tørrisen ved siden av Synne Sørheim og Torgeir Husby i Oslo tingrett.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RETTSPSYKIATERNE: Her er (f.h.) Agnar Aspaas og Terje Tørrisen ved siden av Synne Sørheim og Torgeir Husby i Oslo tingrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rettsmedisinske kommisjon godkjenner rapporten fra de sakkyndige Aspaas og Tørrissen om Anders Behring Breivik, melder NRK.

Rapporten konkluderer med at Breivik er strafferettslig tilregnelig.

For nesten fire uker siden ba Den rettsmedisinske kommisjon om en tilleggserklæring til rapporten fra psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas.

Ifølge kommisjonen hadde ikke Tørrissen og Aspaas tatt nok forbehold om at Breivik kan ha tilpasset forklaringen og oppførselen sin slik at han fremstår som tilregnelig, noe som var grunnen til tilleggserklæringen.

Den rettsmedisinske kommisjon godkjente mandag tilleggserklæringen, men har fremdeles spørsmål. Disse ber de Aspaas og Tørrissen besvare når de skal vitne mot slutten av rettssaken.

Ifølge Dagbladets opplysninger ber de psykiaterne vurdere informasjon som har kommet fram i retten som styrker eller svekker deres konklusjon. De vil ha informasjon om mønsteret fra barndommen og fram til voksenalder som de mener har ført til konflikter med omgivelsen. De vil også ha en vurdering av skjønnet de to har utført i forbindelse med testene som konkluderer med at Breivik har personlighetsforstyrrelser.

Den rettsmedisinske kommisjon og Oslo tingrett vil foreløpig bare bekrefte overfor NTB at kommisjonen har sendt et svar til retten. Det ble sendt på tampen av rettsdagen mandag og vil trolig bli tatt opp i retten tirsdag.