Psykiatrisk pasient angrep ansatt og rømte fra sykehus i Oslo

Mannen er tidligere dømt for vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30-åring angrep en ansatt og rømte fra psykiatrisk avdeling ved Lovisenberg sykehus i Oslo rundt klokka 20.00 i kveld.

Mannen er tidligere dømt for vold, og var innlagt på tvungent psykisk helsevern.

Ifølge Oslo politidistrikt er dem rømte pasienten 174 centimeter høy. Han har kort, mørkt hår, er kledd i jeans og hvit T-skjorte. Da han rømte, var han barbeint.

Lettere skadd Den ansatte ble slått med en brekkstang, og er lettere skadd, opplyser operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han advarer publikum mot å kontakte mannen.

- Med tanke på det han gjorde i dag, og hans historikk, mener vi det er fare for at han kan utøve ytterligere vold. Vi oppfordrer derfor publikum til å kontakte oss hvis de observerer eller kommer i kontakt med mannen, så vi kan håndtere ham, sier Todnem.

- Vi tror ikke han er farlig for et generelt publikum, men han har vist tilbøyelighet til å bruke vold ved konfrontasjoner, legger han til.

Stjal nøkler Da politiet kom til sykehuset i kveld, hadde mannen allerede rømt fra stedet, etter å ha stjålet nøklene til den ansatte han angrep.

- Han er sist sett løpende ut fra bygningen like før vi kom. Vi søkte med flere enheter og hundepatrulje etter ham, uten å finne ham, sier Todnem.

Politiet har avsluttet innsatsen på stedet, men leter fortsatt etter mannen. Han er etterlyst internt i politiet.