Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Psykiatrisk vurdering styrker Nyfløts forklaring

Ifølge hans forsvarer Frode Sulland.

SLUTTPROSEDYRER: Frode Sulland (til venstre) holder sine prosedyrer i dag. Her i diskusjon med statsadvokat Carl Fari. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SLUTTPROSEDYRER: Frode Sulland (til venstre) holder sine prosedyrer i dag. Her i diskusjon med statsadvokat Carl Fari. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin avsluttende prosedyre i Asker og Bærum tingrett fredag la Nyfløts (26) forsvarer sterk vekt på rapporten de psykiatrisk sakkyndige har lagt fram. Sulland påpekte at selv om Nyfløt har gitt ulike forklaringer og først nektet for alt i politiavhør, har historien vært konsistent fra første samtale med psykolog og psykiatere. Dette skjedde noen uker etter at han ble pågrepet.

De sakkyndige har hatt mange og lange samtaler med Nyfløt. De slår fast at forklaringen ikke bærer preg av å være en oppkonstruert historie for å slippe unna et ansvar. De skriver også at de ikke har hatt noen følelse av å bli manipulert, sa Sulland.

- Besatt av TV-helt Han mener den rettspsykiatriske vurderingen styrker Nyfløts forklaring om at Nyfløt var besatt av sitt forbilde, TV-seriehelten Dexter, og i stedet skulle drepe medtiltalte Shamrez Khan.

Sulland mente også at aktoratet har unnlatt å legge vekt på Nyfløts handlemåte i forkant av kidnappingen. Han viste til innkjøp av utstyr og verktøy som passet med en scene fra TV-serien, hvor Dexter tar livet av drapsmenn, voldtektsmenn og andre personer som passer inn i «koden». Nyfløt har forklart at han ville utrette noe stort ved å drepe Khan i Ashrafs påsyn.

- Ikke meningen å drepe Forsvareren mente også at det at Faiza døde ved kvelning av stripsen Nyfløt satte på henne, ikke tilsier at det var meningen å drepe henne.

Aktoratet hevdet i sin prosedyre torsdag at det ikke finnes noen formildende omstendigheter i saken. De ba om at retten dømmer Nyfløt og Khan til henholdsvis 19 og 20 års fengsel for overlagt drap.
(NTB)

DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon
DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media