- Psykiatriske pasienter får feil tilbud

Én av tre er innlagt på feil sted, sier ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Én av tre psykiatriske pasienter er innlagt på feil sted, ifølge en ny undersøkelse. Én av konsekvensene er at feilplasserte pasienter opptar plasser som andre behøver mer.

En fersk SINTEF-rapport som evaluerer registreringen av psykiatriske pasienter, viser at én av tre ikke får det tilbudet de behøver. De nyeste tallene er fra pasienttellingen i 2007, men også tidligere undersøkelser viser den samme trenden, skriver Dagsavisen.

Det er i det nyeste nummeret av fagbladet Psykisk Helse at rapporten blir omtalt.

- Med så mange feilplasserte pasienter, betyr det at de ikke får optimal behandling. Det er alvorlig. Og det kan igjen få konsekvenser for andre syke, som blir gående og vente på et tilbud, sier seniorforsker Per Bernhard Pedersen ved SINTEF.

Hovedpoenget i rapporten er at det fortsatt er et stort behov for ytterligere desentralisering av tilbudet til de psykisk syke, gjennom utbygging av kommunale tjenester.

Landsforeningen for Pårørende innen psykiatri (LPP) peker på at det har vært en sterk nedbygging av sengeplasser de siste ti årene, og organisasjonen ønsker seg langt flere sengeplasser enn det som er tilgjengelig i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer