Psykisk og fysisk funksjonshemmede blir misbrukt som prostituerte i Norge

«Maria» (24) ble kidnappet og voldtatt - skulle selges som sexslave.

OFFER: Et eksempel på at det er de mest vergeløse og sårbare som blir utnyttet, er 24 år gamle litauiske Maria. Hun ble kidnappet og voldtatt. Planen var at hun skulle selge sex i Tyskland. Foto. TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
OFFER: Et eksempel på at det er de mest vergeløse og sårbare som blir utnyttet, er 24 år gamle litauiske Maria. Hun ble kidnappet og voldtatt. Planen var at hun skulle selge sex i Tyskland. Foto. TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITAUEN (Dagbladet): Maria (24) ble lurt fra en spesialskole da hun var 18 år.

Når utenlandske kvinner blir tvunget eller lurt til Norge for å selge sex, velger ofte kriminelle bander ut de mest vergeløse.

- Ofte er det mennesker som kommer fra svært fattige kår, forteller Lena Hanssen, som jobber ved Nadheim, et senter for menn og kvinner i prostitusjon i Norge som blir drevet av Kirkens Bymisjon

- Men vi har også sett eksempler på at det er personer som har nedsatt psykisk og fysisk funksjon, og som mangler forutsetningene for å forsvare seg selv.

Hensynsløst utnyttet Kristina Misiniene fra den litauiske hjelpeorganisasjonen Caritas forteller at de har sett flere eksempler på at vergeløse blir hensynsløst utnyttet.

- Vi ser at de lokale sosialarbeiderne ikke klarer å fange opp og beskytte de svakeste i samfunnet. Vi ser også at det ofte tar lang tid før de får hjelp, sier Misiniene.

Også Sandra Zalcmane fra den latviske organisasjonen Dosa Maja, som driver et senter for trafficking-ofre, forteller at de har hatt saker med personer som er utviklingshemmede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer