Psykisk syk brustyv satt 17 måneder i fengsel

Dommer og forsvarer trodde han var sluppet ut for lenge siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den mentalt syke mannen Edward Perez satt 17 måneder i fengsel i USA, etter å ha blitt anklaget for å ha stjålet en flaske Pepsi. Både dommer, psykolog og forsvarer trodde han hadde sluppet ut for et år siden, skriver AP.

Tabben ble ikke oppdaget før denne måneden, etter at en av vaktene ved fengselet beordret at alle mappene til de innsatte skulle gjennomgås, sier Sheriff Roy Dominguez til avisen Post-Tribune of Merriville.

- Dette er veldig uheldig. Dette er en fyr som tydeligvis trenger hjelp. Han skulle vært et sted der han får det, ikke sitte i fengselet, som allerede er overbefolket, sier dommer Sheila Moss.

Perez er nå blitt løslatt og overført til en psykiatrisk klinikk.

Han kom til fengselets medisinske avdeling den 2. juli i 2005, anklaget for å ha stjålet en flakse Pepsi fra Wal-Mart. Politirapporten fra den gang refererte til mannen som Edward Hammer-Perez, som også forteller at han forut for å ha stjålet brusen, sa han akkurat hadde kommet ut av fengsel og ville tilbake. Han oppgav det statlige psykiatriske sykehuset som sin hjem-adresse.