Psykisk syk kvinne i sexskandale på brannstasjon

- Hekta på brannmenn, sier eksmannen i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): New Yorks brannvesen har vært gjenstand for en lang rekke skandaler det siste året. I helga toppet det seg med en 34 år gammel kvinne som hevder at fire brannmenn utsatte henne for en gjengvoldtekt på en brannstasjon i byen natt til fredag, melder New York Daily News.

Ifølge kvinnens eks-mann skal kvinnen, som har slitt med en psykisk lidelse, ha hatt sex med et betydelig antall brann- og politimenn i New York i tida etter 11. september. Kvinnen skal selv ha sagt til politietterforskere at hun har hatt sex med hundrevis av brannmenn, ifølge avisa.

Fredagens angivelige gjengvoldtekt omtales også av The New York Times, nyhetsbyrået AP og en lang rekke andre amerikanske aviser.

Kvinnen har endret historien om hva som hendte fredag flere ganger. Først hevdet hun å ha blitt voldtatt, deretter sa hun at hun hadde frivillig sex med brannmennene, før hun så igjen fastholdt at hun hadde blitt voldtatt.

Kvinnen skal på forhånd ha hatt kontakt med en av brannmennene via Internett, før hun tok kontakt med ham natt til fredag og fortalte at hun følte seg ensom. Mannen inviterte henne så til brannstasjonen hvor han hadde vakt, hvor de så hadde sex. Deretter skal kvinnen ha hatt sex med tre andre brannmenn ved samme brannstasjon.

Ifølge Daily News tror ikke politiet at kvinnen ble voldtatt, men at det var snakk om frivillig sex som gikk over styr og endte i en orgie.

Den psykisk syke kvinnen har foreløpig bare klart å identifisere to av brannmennen hun hevder var med på fredagens angivelige voldtekt. Ingen er foreløpig siktet i saken, men to brannmenn er suspendert etter skandalen.

Kvinnens eks-mann sier til New York Daily News at hun har slitt med en bipolar lidelse (manisk depressiv) i en årrekke, og at hun ble merkbart dårligere etter terrorangrepene i New York 11. september 2001. I tida etterpå skal hun ha begynt å leve et mer utsvevende liv med mange sene kvelder ute på byen og skal ha involvert seg seksuelt med en lang rekke politi- og brannmenn, hevder han.

Skandaler i kø

For New Yorks brannvesen kommer sexskandalen på et særdeles dårlig tidspunkt. Brannvesenet i byen har vært involvert i en lang rekke skandaler det siste året, deriblant disse:

 • Nyttårsaften: En brannmann slo en annen i ansiktet med en metallstol i et fylleslagsmål.
 • 18. januar: Razzia mot brannstasjon i Øst-Harlem. Beslag av alkohol og to brannmenn testet positivt for kokainbruk.
 • 30. januar: En kaptein og en løytnant i brannvesenet suspendert for å drikke på en karaokebar i tjenesten.
 • 21. februar: Kokainpåvirket brannbilsjåfør krasjet i en annen brannbil og skadet 13 mennesker.
 • 28. mars: Brannmann (utenfor tjeneste) arrestert og siktet for seksuelt angrep mot en 11 år gammel jente.
 • 9.april: Brannmann (utenfor tjeneste) arrestert for å ha kjørt i fylle og vært involvert i bilkrasj hvor en 1-åring omkom.
 • 13. mai: Brannmann tatt for å ha tre automatvåpen hjemme.
 • 29. mai: Brannmann (utenfor tjeneste) arrestert for å ha slått til en politimann.
 • 4. juni: Brannmann (utenfor tjeneste) arrestert og siktet i kokainsak.
 • 8. juni: Brannmann (utenfor tjeneste) arrestert for å ha tatt kvelegrep på en politimann.
 • 16. august: En kaptein blir brannmann nummer 28 så langt i år som er siktet for fyllekjøring.

  (Kilde: New York Daily News)

<B>BLE SYKERE: </B>Etter terrorangrepet mot New York, 11. september 2001, ble den psykisk syke kvinnen stadig dårligere og begynte å involvere seg seksuelt med en lang rekke av byens helter, ifølge eks-mannen.