Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Psykisk syk tok sitt eget liv på cella

En psykisk syk mann som var under spesielt tilsyn i Bergen fengsel, tok torsdag kveld sitt eget liv i fengselscella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle mannen hadde samme dag blitt forkynt en dom på fem og et halvt års fengsel for flere voldtekter av en 11 år gammel jente.

Mannen reagerte voldsomt da han onsdag ble kjent skyldig i Gulating lagmannsrett. Ifølge hans forsvarer, advokat Ellen Moen, lot det seg ikke gjøre å kommunisere med ham. Han ble fraktet i rullestol til legevakten, og innlagt på lukket psykiatrisk avdeling ved Haukeland Sykehus.

Torsdag ble han utskrevet fra sykehuset, og etter at han fikk straffutmålingen opplest, ble den 25 år gamle kurdiske asylsøkeren fraktet til Bergen fengsel.

- Det forelå en krystallklar rapport fra psykologen i Bergen fengsel om at mannen ønsket å ta sitt eget liv om han ble dømt for dette, sier hans forsvarer, advokat Ellen Moen til VG.

Direktør Ketil Evjen i Bergen fengsel sier til VG at mannen ble vurdert for innleggelse på to forskjellige psykiatriske sykehus, før det ble besluttet å frakte ham tilbake til fengselet.

Her ble han først plassert på en vanlig avdeling, men etter en vurdering gjort av vaktsjef og psykolog, ble han satt under tilsyn.

- Det vil si at han plasseres på en celle uten inventar, og med tilsyn hvert 30. minutt. Han ble rutinemessig fratatt belte og lisser og andre gjenstander som kan brukes til å skade seg selv, sier Evjen.

(NTB)

Hele Norges coronakart