Psykisk syke Holmes risikerer dødsstraff etter «Batman-drapene»

Kjent skyldig i tolv kinodrap.

RISIKERER DØDSSTRAFF: James Holmes. Foto: REUTERS / Andy Cross / NTB scanpix
RISIKERER DØDSSTRAFF: James Holmes. Foto: REUTERS / Andy Cross / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Juryen i saken mot James Holmes (27), som er kjent skyldig i drapene på tolv personer under en kinoforestilling i USA, vil ikke utelukke dødsstraff selv om Holmes er psykisk syk.

Holmes skjøt og drepte tolv personer under premieren på en Batman-film i Aurora utenfor Denver i delstaten Colorado sommeren 2012. 70 personer ble såret i skytingen.

Flere eksperter har under rettssaken forklart at Holmes lider av schizofreni og at han hørte stemmer som ba ham om å drepe.

Juryen vurderte mandag den tiltaltes sykdom som formildende faktor opp mot de skjerpende sidene av saken. En enstemmig avgjørelse om at de skjerpende sidene veier tyngst var nødvendig for å opprettholde muligheten for dødsstraff. Hvis ikke ville saken automatisk ha en endt med en livstidsdom. Ingen av jurymedlemmene anså imidlertid sykdommen som en tilstrekkelig formildende faktor.

Juryen skal torsdag vurdere spørsmålet om dødsstraff enda en gang før dommen faller.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer