Flere unge sliter psykisk:

Psykisk syke unge: - Ikke kontroll

Pågangen har eksplodert på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Ullevål sykehus. Avdelingslederen ber om å få overskride budsjettene for å opprette flere plasser.

STOR PÅGANG: Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Ullevål sykehus i Oslo har ikke plass til alle som har akutt behov for behandling. Det er spesielt økning i antall henvisninger av pasienter med spiseforstyrrelser. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
STOR PÅGANG: Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Ullevål sykehus i Oslo har ikke plass til alle som har akutt behov for behandling. Det er spesielt økning i antall henvisninger av pasienter med spiseforstyrrelser. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Situasjonen er så kritisk at vi ikke har kontroll. Vi klarer ikke å gi alle pasientene et adekvat tilbud.

Det sier Morten Ørbæck, avdelingsleder ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus, til Dagbladet.

Antall henvisninger av barn og unge som har behov for psykiatrisk behandling ved sykehuset har økt betydelig de siste månedene av pandemien.

Det er spesielt en drastisk økning i alvorlige spiseforstyrrelser som bekymrer avdelingslederen, som forteller at økningen er størst i aldersgruppen ti til 15 år.

Flere må vente på intensivbehandling

Ifølge NRK er økningen i antall henvisninger av pasienter med spiseforstyrrelser markant flere steder på Østlandet. VG melder om tilsvarende utvikling både i Bergen, Trondheim og Nord-Norge.

Ved OUS tiltok pågangen for denne pasientgruppen utover seinhøsten i fjor. Utviklingen har fortsatt gjennom vinteren. Avdelingslederen forteller at de har sett en økning i antall henvisninger i perioden der nedstenging har vart over tid.

Akuttenheten ved avdelingen har nå et betydelig overbelegg. Ansatte og pasienter må derfor benytte provisoriske løsninger areal- og kapasitetsmessig, forteller Ørbæck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer