SKJØT OG DREPTE POLITIMANN: Dette bildet fra en beafring under NOKAS-rettssaken i 2006 viser Kjell Alrich Schumann forklare hvordan han skjøt mot kommandobilen til politiet under ranet. Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept av skudd som Schumann avfyrte. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
SKJØT OG DREPTE POLITIMANN: Dette bildet fra en beafring under NOKAS-rettssaken i 2006 viser Kjell Alrich Schumann forklare hvordan han skjøt mot kommandobilen til politiet under ranet. Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept av skudd som Schumann avfyrte. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

Psykolog: - Schumann kan begå ny vold

En psykologispesialist mener at faren for at NOKAS-dømte Kjell A. Schumann (48) skal begå ny vold er lav til moderat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykologispesialist Svein Øverland har foretatt en risikovurdering av Schumann og mener at risikoen for at 48-åringen skal begå vold uten en forutgående plan er lav.

- Risikoen er lav for at han skal gå ut på gata og begå et nytt drap eller begå vold uten at det er knyttet til en plan, sa Øverland i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

Dersom det dreier seg om en planlagt handling for å oppnå et gode, vurderer derimot psykologispesialisten risikoen som moderat. Han viser til at Schumann er dømt en rekke ganger, og at han til tross for gjentatte fengselsopphold ikke har sluttet med kriminalitet.

Øverland konkluderer med at Schumann har en dyssosial personlighetsforstyrrelse, som betegnes som en tilstand med avvikende atferd, tanker og følelser.

Svein Øverland er rådgiver for forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel, der Schumann soner sin forvaringsdom på 16 år etter NOKAS-ranet i Stavanger i 2004. Schumann har nå ferdigsonet minstetiden på ti år, og ber seg derfor prøveløslatt. Det er denne saken som nå behandles i Eidsivating lagmannsrett.

(NTB)

VIL LØSLATES: Kjell Alrich Schumann (t.h) med forsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix
VIL LØSLATES: Kjell Alrich Schumann (t.h) med forsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix Vis mer