Psykolog advarer russen mot svartelister etter selvmordsforsøk

Psykolog Gro Solheim Tovsen advarer russen.

Svartelister: Svartelistene er lister som lages av russen der man navngir personer og oppfordrer til å gjøre forskjellige ting mot personene. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
Svartelister: Svartelistene er lister som lages av russen der man navngir personer og oppfordrer til å gjøre forskjellige ting mot personene. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Psykolog Gro Solheim Tovsen advarer russen mot bruken av svartelister der medelever henges ut etter at det bidro til et selvmordsforsøk.

Tovsen er psykolog ved Akutteamet ved Akershus universitetssykehus.

- Vi har fått inn flere russ på avdelingen i år. Noe som har vært vanskelig for flere av dem er terrorlistene, eller svartelistene, hvor folk blir uthengt og det blir offentliggjort, sier hun til TV 2.

Svartelistene er lister som lages av russen der man navngir personer og oppfordrer til å gjøre forskjellige ting mot personene.

Tovesen ber russen tenke på hvordan de behandler hverandre under feiringen.

- En jeg har fulgt opp forsøkte å ta livet sitt etter en slik svarteliste ble offentliggjort, sier hun.

Ikke mobbing

Russepresidenten ved Tvedestrand og Åmli videregående skole, Ludvig Omholt Volden, er opptatt av at svartelistene ikke skal brukes til mobbing.

- Det er en liste hvor vi setter opp personer som skal bli utsatt for spruting med vanngevær eller andre sprell, sier Volden. Lista blir publisert i kantina og i avisa som russekullet selv publiserer, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer