Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Psykolog dømt for pasientsex

En psykolog fra Bodø er dømt for å ha hatt sex med en pasient. Retten mener seks måneders ubetinget fengsel er en passende straff, skriver Nordlands Framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen er dobbelt så lang av hva aktor krevde, blant annet fordi retten kom til at tilliten pasienten hadde til psykologen ble grovt utnyttet av tiltalte. Retten mener psykologens handling var kynisk.

Psykolgen hadde samleier med kvinnen ved flere anledninger i 1997. Han er også dømt for å ha skaffet seg utuktig omgang med kvinnen ved misbruk av et avhengighetsforhold. Dette skal ha skjedd over en periode på to år, skriver Nordlands Framtid.

Før rettsaken startet fikk mannen inndratt sin godkjenning til å praktisere som psykolog av helsemyndighetene. Derfor har ikke retten fradømt han stillingen. Men den har bestemt at fornærmede skal få en erstatning på 40 000 kroner fra psykologen.

(Dagbladet.no)