Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Psykolog hadde regnskapsangst

I nesten fem år unnlot psykologen (52) å føre regnskap for sin privatpraksis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): På grunn av påstått angst for regnskapsførsel mente psykologen han ikke kunne straffes da han møtte i retten tiltalt for økonomiske lovbrudd. Deretter ønsket den privatpraktiserende psykologen å slippe soning av fengselsstraffen, fordi han anførte at han er nedfor med mye angst, som gjør soning belastende. Psykologen hevdet også at en fengselsstraff vil være ødeleggende for hans psykologpraksis og anseelse.

Grove lovbrudd

Dommerfullmektig Beate Storesund i Kristiansand tingrett vendte det døve øret til den privatpraktiserende psykologens påstander da han ble trukket for retten for en rekke økonomiske lovbrudd.

I stedet sendte hun ham i fengsel i 25 dager. Dommeren syntes lovbruddene var altfor grove til å la psykologen bli straffet med samfunnstjeneste eller betinget fengsel.

Enkel løsning

I domspremissene påpeker Beate Storesund at psykologens angst for regnskapsførsel ikke nødvendigvis behøvde å være et problem for ham.

- Han kunne overlatt oppgaven til en regnskapsfører, påpeker hun.

Psykologen møtte i retten og ga en uforbeholden tilståelse. Han oppga angst for regnskapsførsel som grunn til at han ikke hadde ført verken kassabok, dagbok, reskontro, hovedbok eller årsoppgjørsbok. I en lang periode førte han heller ikke regnskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media