Psykolog: «Jeg blir for nysgjerrig og legger en finger på kjønnet hennes»

Fortsatte å ta i mot pasienter uten lisens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For to år siden slo Helsetilsynet fast at en nå 77 år gammel psykolog hadde misbrukt en suicidal kvinnelig pasient.

Tilsynet konkluderete med at psykologen var uegnet til å utøve sitt yrke på grunn av uforsvarlig virksomhet og grov mangel på faglig innsikt.

Helsetilsynet ga ham likevel bare en advarsel, og begrunner dette med at psykologen snart fylte 75 år og autorisasjonen derfor ville falle bort automatisk uansett.

- Det var bare noen dager til han kom til å miste autorisasjonen likevel, derfor ble det gjort på denne måten. Vedkommende har senere søkt om å få utstedt en ny autorisasjon, men har fått avslag på dette. Avslaget er innklaget, men også her fikk han avslag, opplyser fagsjef i Helsetilsynet Jostein Vist.

Men mannen fortsatte å ta i mot pasienter på Psykosomatisk Institutt i Oslo også etter at autorisasjonen falt bort. Kollegene ved instituttet bekrefter dette.

- Han har fortsatt pasienter. Siden han er en eldre mann har han ikke så mange. I gjennomsnitt tror jeg han tar i mot pasienter et par ganger i uken, sier Jon Haug, kontaktperson for Psykosomatisk institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer