Psykolog tror Veronica elsker Per

Psykologiprofessor Gisli Gudjonsson mener Veronica Orderud elsker sin mann, men sier hun viser tegn til tvangsnevrotisk forstyrrelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg tror hun er veldig glad i sin mann, at hun elsker ham, sa psykologiprofessor Gisli Gudjonsson da han fortalte om sitt inntrykk av Veronica Orderuds i drapssaken i dag.

Igjen og igjen slo psykologiprofessoren fast at Veronica Orderud er en svært intelligent kvinne, med gode sosiale evner, som dertil er svært samvittighetsfull og som har stort behov for å legge lokk på følelsene sine fordi hun har et stort behov for å beholde kontrollen over seg selv.

Ifølge psykologiprofessoren skriver Veronica Orderud dagbok for å bli kvitt vonde følelser, hun har nærmest støv på hjernen, og er svært redd for bakterier.

- Profilen hennes viser tegn på en tvangsnevrotisk forstyrrelse. Hun har et overdrevent behov for orden, perfeksjonisme og personlig kontroll, sa Gudjonsson.

Men han var ikke enig i at dette gjaldt forholdet til ektemannen.

- Ekteparet er likestilte, likeverdige i sitt ekteskap, sa han.

Ville ta sitt liv

Psykologiprofessoren sa at han ikke hadde funnet noen tegn på at Veronica Orderud løy da hun svarte på hans spørsmål, eller gjennomførte personlighetstestene. Tvert om, islendingen beskrev henne som troverdig, også om hennes fortelling til ham om at hun i den første delen av varetektstiden ville ta sitt eget liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer