- Psykologene er satt på sidelinja i denne saken

Psykiater Thor Kvakkestad mener det må innhentes bredere faglig kompetanse for å vurdere Breiviks tilregnelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Psykiater Thor Kvakkestad besøkte Dagbladets tv-studio timen før rettsaken mot Anders Behring Breivik startet i dag tidlig.

Han mener det er betenkelig at psykologer ikke har vært med i utredningsarbeidet og at det ikke brukt en bredere faglig kompetanse i vurdering nummer to av Breiviks tilregnelighet.

Kvakestad mener psykologene er satt på sidelinjen i denne saken.

Faglig bredde Under og etter sendingen i Dagbladets studio utrykket Kvakkestad bekymring for den manglende faglige bredden under arbeidet med å finne ut av om Breivik er tilregnelig.

- Nå har det blitt utarbeidet en rapport til, den bør se under hver stein etter symptomer på psykose. Jeg ser allerede noen mangler ved den andre rapporten, jeg mener de burde ha brukt et bredere faglig grunnlag, sier Kvakkestad.

Mer innhenting av informasjon Kvakkestad mener at det burde og ha vært en klinisk psykolospesialist og nevropsykolog med på den andre vurderingen av Breivik. Kvakkestad mener at de sakkyndige ikke har nødvendig spisskompetanse.

- Dette burde de ha innhentet ekstern kompetanse til, det kunne de bedt retten om, sier psykiateren.

Kvakkestad mener det nå er tydelig at Breivik har tilpasset sine forklaringer til de nye sakkyndige, og han mener derfor at det er ekstra viktig at de har innhentet omfattende informasjon om hvordan hans eventuelle symptomer har utviklet seg opp gjennom åra.

Psykiateren mener denne informasjonen må innhentes, og at det hadde vært naturlig med inngående samtaler med familiemedlemmer, som mor, far, søster og stefar.

- Hvis dette ikke er blitt gjort, må sakkyndigrapporten sendes i retur, og blir ikke det gjort, er makuleringsmaskinen det neste, avslutter Kvakkestad.