ETTERLYST: Torbjørn Kjelstad (27) er dømt til tvunget psykisk helsevern for brutalt drap. Foto: Politiet
ETTERLYST: Torbjørn Kjelstad (27) er dømt til tvunget psykisk helsevern for brutalt drap. Foto: PolitietVis mer

Psykotisk drapsmann på rømmen i Trondheim

Torbjørn Kjelstad (27) ble dømt til tvunget psykisk helsevern for brutalt drap i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 27 år gammel mann som i 2008 ble dømt til tvungent psykisk helsevern for drap på Ringvål i Trondheim, rømte i dag.
Han er i god fysisk form, men kan være psykotisk, ifølge politiet.

- Vi søker med alle tilgjengelige ressurser i området han forsvant, men har ingen klare indikasjoner på hvor han befinner seg. Vi gjør avhør at de vi mener har informasjon, men vi vil ikke gå ut med detaljer om hvem det er, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr til Dagbladet.

Dømt for brutalt drap 27-åringen er dømt for et brutalt drap på norsk-somaliske Mahmed Jamal Shirwac (46) i Trondheim natt til lørdag 23. august i 2008. 46-åringen, som skal ha kjørt piratdrosje ble funnet delvis inne i bilen sin, der han på kloss holdt ble drept med minst 13 skudd. Ett av skuddene skal ha truffet han i panna og politiet karakteriserte derfor drapet som «spesielt brutalt». 

Mannen nektet selv for å ha begått drapet.

Politiet understreker at de ønsker å bli varslet om folk observerer ham, og fraråder folk å forsøke å få kontroll på mannen selv. Politiet beskriver 27-åringen som farlig fordi det i dommen fra lagmannsretten står at det foreligger fare for nye alvorlige voldshandlinger om behandlingen avsluttes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjelstad skal være medisinert for psykoser, men politiet understreker at medisinene ikke varer evig.

Stakk av fra pleiere Han stakk av i dag klokka 12.10 da han sammen med pleiere hadde frigang i området Angelltrøa i Trondheim. Det ble ikke brukt vold under rømningen.

Kjelstad er 27 år, 188 cm høy og 120 kg. Han er glattbarbert, skallet med mørk hårkrans og var iført sort skinnjakke, sort dongeribukse og hvite sko da han stakk av.

DREPT MED 13 SKUDD: Mahmed Samal Shirwac ble bare 46 år gammel. Han etterlot seg seks barn. Foto: Privat
DREPT MED 13 SKUDD: Mahmed Samal Shirwac ble bare 46 år gammel. Han etterlot seg seks barn. Foto: Privat Vis mer

Politiet ønsker opplysninger om observasjoner av mannen, eller andre opplysninger som kan være til hjelp i søket etter mannen. De ber folk som har opplysninger om mannen kontakte politiet på telefon: 48 01 15 30.

- Rasistisk motivert Politiet mener drapet av Mahmed Jamal Shirwac var rasistisk motivert. Hjemme hos 27-åringen fant politiet en liste han selv skal ha laget. Lista var ved siden av våpenundersøkelsen politiets beste og sikreste bevis mot 26-åringen.

Mannen hadde satt opp ei liste med seks — for ham — viktige ting han var nødt til å gjøre:

• Bygge hytte
• Skaffe penger
• Sabotere bomringer
• Sabotere fartskameraer
• Drepe en muslim
• Rane kriminelle for våpen

5000 på kamp I kveld møter Rosenborg irske Linfield til kamp på Lerkendal.

Informasjonssjefen i Rosenborg frykter ikke at rømlingen oppsøker kampen.

- Vi har masse vakthold, kameraer og politiet her normalt underkampene. Dette er det letteste stedet å bli tatt i Trondheim. Både våre egne vakter og politiet har lang erfaring her på Lerkendal, sier mediesjef Nils Heldal til Dagbladet

SKUTT PÅ JOBB: Norsk-somalieren var på jobb da han ble skutt og drept natt til 23. august på Heimdal 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKUTT PÅ JOBB: Norsk-somalieren var på jobb da han ble skutt og drept natt til 23. august på Heimdal 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dagbladet kommer med mer.