PU: Ingen må overnatte utendørs på Tøyen

Har ansatt nattevakt for å passe på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om det til tider har vært meldt om kaos utenfor Politiets utlendingsenhets (PU) lokaler på Tøyen i Oslo, avviser PU at asylsøkere må tilbringe natten utendørs.

- I mediene kan man få inntrykk av at asylsøkere må overnatte rett utenfor våre lokaler. Det stemmer ikke, skriver PU i en pressemelding.

PU opplyser at de har døgnåpen politivakt, og at personer som kommer til lokalene på Tøyen mellom klokken 19 og 5 om morgenen, følges kontinuerlig til overnattingslokaler i nærheten.

- Vi har ansatt en person som holder oversikt over dem som kommer hit for å søke om beskyttelse om natten, og som sørger for at de slipper inn til politivakten i riktig rekkefølge. Det er begrenset kapasitet i vakten, og søkerne må slippes inn puljevis. Derfor oppholder det seg personer utenfor lokalene i kortere perioder, og hvis noen har måttet vente lenger enn en time er det unntaksvis. Barn og barnefamilier prioriteres alltid og slipper inn hele døgnet, opplyser PU.

Asylsøkerne som ankommer om natten, blir registrert med navn og fulgt rett videre til et overnattingssted. Om morgenen blir de hentet og fulgt tilbake for videre registrering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.