Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PU slo av internett for at flyktningene ikke skulle rømme

- Vi måtte få kontroll på situasjonen.

BLE PÅGREPET I DAG:  Alle på ankomstsenteret i Kirkenes ble idag pågrepet av politiet. Fredag ettermiddag står det en politibil i porten for å passe på.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
BLE PÅGREPET I DAG: Alle på ankomstsenteret i Kirkenes ble idag pågrepet av politiet. Fredag ettermiddag står det en politibil i porten for å passe på.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets utlendingsenhet (PU) i Finnmark innrømmer at de slo av wifi-internettet for at flyktningene i Vestleiren ikke skulle rømme, men bekrefter fredag kveld at internettet er tilbake.

- Vi måtte få kontroll på situasjonen. Det var en situasjon hvor vi fikk inntrykk av at de forsøkte å unndra seg retur av et lovlig fattet vedtak. Med internett hadde de mulighet for å kontakte de som skulle hjelpe dem, sier PUs prosjektleder i Finnmark, Tor Espen Haga til NTB.

- Det jeg har blitt fortalt, er at det er flere senger på store rom. Det er veldig kaldt om natta. Jeg snakket i går med de tre som klarte å rømme fra Vestleiren og som har fått kirkeasyl. Det første de sa til meg var at endelig er det varmt. Endelig har vi det litt varmt, sier NOAS-rådgiver Marek Linha til NTB fredag.

Linha forklarer til NTB at internett i leiren ikke har fungert den siste tiden.

- Det ble slått av for to dager siden. Noen har ikke penger lenger på telefonen, og det blir vanskelig for noen å kommunisere med advokater og å sende inn dokumentasjon også videre.

PU avviser at det er matnekt i leiren.

- Vi nekter ingen mat. Alle får mat, og alle skal få mat.

Ifølge HERO er det satt inn ekstra varmeovner i leiren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media