PU vil ikke betale for at Abbasi-familien må ha en ekstra natt på hotell

Et av Abbasi-barna fikk i dag sammenbrudd og må ta en ekstra natt på hotell i Oslo. Men det vil ikke PU betale. - Jeg kan ikke tro det er sant, sier leder for støttegruppa, Einar Vegge.

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, krever svar fra justisministeren etter Abbasi-saken. Reporter: Line Fransson. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): I løpet av dagen i dag fikk et av Abbasi-barna et sammenbrudd og ble hentet i ambulanse og deretter medisinert. Da ble det også avgjort at personen ikke burde reise med fly i dag.

- Da jeg landet på Gardermoen i dag, ble jeg oppringt av eldstesønnen Reza, som fortalte meg at Politiets utlendingsenhet (PU) har gitt dem beskjed om at de ikke kan dekke flere netter på hotell enn de allerede hadde, sier Einar Vegge, familievenn, pilgrimsprest og leder for Støttegruppa for Abbasi-familien.

Enorme påkjenninger

Han fortsetter:

- De trenger jo denne natten på hotell etter å ha opplevd enorme påkjenninger ved uttransporteringen og moras sykdom. Jeg ringte PU. Jeg trodde jo dette var en misforståelse, sier Vegge.

Men eldstesønnen Reza Abbasi hadde skjønt riktig. Uttransporteringen av familien har kostet rundt tre millioner, men en ekstra natt på hotell for fire personer viser seg å være utenfor PUs budsjett.

- PU har vært hyggelige og har ordnet med hotell hittil og flybilletter hjem i morgen. Men at de ikke har råd til en natt til ville jeg ikke tro var sant. Men det var riktig, sier Vegge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer