Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pub-eier ufrivillig midtpunkt

17 politimenn med gassmasker, skjold og køller bevoktet puben. 300 antirasister brølte slagord mot den. Inni satt innehaver Mohammed Qayum Malik og lurte på hvorfor akkurat han skulle ha sånn uflaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ønsket verken politibeskyttelse eller demonstrasjon utenfor sin pub, Rendezvous langs Trondheimsveien på Sinsen i Oslo.

- Så uheldig

I går ettermiddag ringte politiet ham.

- De sa det skulle være demonstrasjon mot nynazisme og at de ville være her og beskytte puben min. Men de skal vel ikke demonstrere mot meg? spurte jeg. Nei, men antirasistene er motstandere av alle steder hvor nynazister oppholder seg, svarte politiet. De fryktet at nazister skulle dukke opp for å gjøre motstand. Jeg føler meg så uheldig at det er helt jævlig, beklager Malik overfor Dagbladet.

I fire år har han drevet den drøyt 60 år gamle brune kafeen, ifølge ham selv uten bemerkninger fra bevillingsmyndighetene.

«Knuse naziherket»

Eneste konfrontasjon i går kveld: 300 antirasister som ropte «Vi er mange. Vi er sterke. Vi skal knuse naziherket.» mot de bemaskede politifolkene som utgjorde jernringen rundt «Renna» - som den brune kafeen heter på folkemunne.

Natt til søndag 8. februar ble en mørkhudet nordmann overfalt og knivstukket i nabolaget. Samme helg ble tre nynazister arrestert av politiet på nettopp «Renna».
Til Dagbladet sa antirasister i går at de ikke hadde tenkt å demonstrere utenfor «Renna». Men siden politiet først brukte skattepenger på å beskytte puben, stanset de opp i ti minutter utenfor.

- Visste ikke

- De fire siste ukene har det vært noen flintskallete folk her. Jeg var ikke klar over at de var nynazister før stamgjestene sa det. Da beklaget jeg og ba dem finne seg et annet sted, forteller Malik, norsk statsborger og opprinnelig fra Pakistan, idet en eldre dame fra nabolaget dukker opp foran puben.

- Hvorfor drar ikke du til Algerie der dem skjærer over halsen på folk, og støtter opp om det, i stedet for å komme hit til Oslo? spør damen, ganske sint.

- Ja ja, sukker Malik:
- Det er ikke bare bare.

DEMONSTRERTE: Antirasistene kom, ropte at de skulle knuse naziherket - og gikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!