Pubeier (52) døde etter angrep på gata i Oslo

Storstilt jakt på ukjent gjerningsmann. - Han var en helt vanlig, lovlydig familiemann, sier en venn av avdøde.

SIKRET SPOR: Politiets kriminalteknikere jobbet i natt på åstedet for det dødelige angrepet på Manglerud. En blodpøl midt i gata vitnet om dramaet i 00.30-tida. Foto: DANIEL LAABAK
SIKRET SPOR: Politiets kriminalteknikere jobbet i natt på åstedet for det dødelige angrepet på Manglerud. En blodpøl midt i gata vitnet om dramaet i 00.30-tida. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om saken? Send epost til 2400@db.no, sms til 2400 eller ring 24 00 00 00. Journalisten kan nås direkte på nummer 412 15 090.

(Dagbladet): Politiet hadde i 13-tida i dag ikke pågrepet noen etter det dødelige angrepet på en mann på Manglerud natt til i dag. Saken etterforskes nå for fullt av voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

I ettermiddag foreligger det ikke noe åpenbart motiv bak det som framstår som et blodig overfall på åpen gate, og jakten på en ukjent gjerningsmann pågår nå svært bredt.

Avdøde bodde bare et steinkast fra åstedet og kan ha vært på vei hjem da han ble utsatt for volden.

Drev serveringssted i Oslo Dagbladet kjenner til at avdøde er en 52 år gammel mann som i mange år har eid og drevet en stor pub sentralt i Oslo. Nyheten om dødsfallet spredte seg i morges raskt til en stor omgangskrets.

Ifølge en venn av mannen har det den siste tida ikke vært noen kjente konflikter rundt 52-åringen.

- Dette er fryktelig sørgelig. Det kommer veldig overraskende at han har blitt utsatt for noe sånt, sier vennen til Dagbladet.

Han har kjent avdøde i over 30 år, og beskriver ham som stille, rolig og pliktoppfyllende. Nyheten om dødsfallet ble i morgentimene i dag møtt med vantro i omgangskretsen.

- Han var en helt ordinær, lovlydig familiemann som jobbet hele tida og som aldri utmerket seg negativt. Ingen av vennene vet hva som har skjedd, nå får vi bare se hva politiets etterforskning viser, sier vennen.

- Dette berører mange, sier en annen bekjent av 52-åringen til Dagbladet.

Blodig angrep Mannen skal ha vært livløs med store hodeskader da han ble funnet av en tilfeldig forbipasserende på Manglerud midt i gata i Otto Sogns vei på Manglerud. Politiet fikk melding om saken klokka 00.28, og var sammen med ambulanse på stedet etter kort tid.

Mannen døde på sykehus.

- Skadene han hadde tyder på at han er utsatt for vold, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB i dag tidlig.

I natt vitnet tydelige blodspor i gata om skadene avdøde ble påført.

Politiet har gjort omfattende tekniske undersøkelser i området og av avdødes bil. I natt ble gata sperret av mens kriminalteknikere brukte flere timer på å sikre spor.

- Vi har sperret av funnstedet og avhørt flere vitner, men hendelsesforløpet uklart, sa vaktleder Morten Wik ved kriminalvakta i oslopolitiet.

Voldsavsnittet, som nå har overtatt etterforskningen, har så langt i dag ikke kommentert etterforskningen ytterligere.

Dagbladet.no kommer med mer.