Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pubeiere i London trues med 40 piskeslag dersom de fortsetter å selge alkohol

Flere titalls radikale muslimer møtte opp på demonstrasjon ledet av islamistleder med bånd til Profetens Ummah.

DEMONSTRERTE: Her holder muslimske kvinner opp plakater i forbindelse med en demonstrasjon mot alkohol og for sharia-lover i Storbritannia. Demonstrasjonen ble organisert av islamistlederen Anjem Choudary. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB Scanpix
DEMONSTRERTE: Her holder muslimske kvinner opp plakater i forbindelse med en demonstrasjon mot alkohol og for sharia-lover i Storbritannia. Demonstrasjonen ble organisert av islamistlederen Anjem Choudary. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere titalls kvinner og menn møtte opp på en demonstrasjon mot alkoholsalg i det populære området Brick Lane øst i London, melder The Times.

Truet med piskeslag Demonstrasjonen skal ha blitt ledet av den svært kontroversielle islamistlederen Anjem Choudary.

Demonstrantene skal ha advart lokale bedriftseiere om at de risikerer 40 piskeslag dersom de fortsetter å selge alkoholholdige varer.

Choudary har bånd til den norske ekstremistgruppa Profetens Ummah, og har blitt omtalt som mentor og rådgiver for de norske ekstremistene.

Han er mest kjent som tidligere talsmann for gruppene Islam4UK og Al-Muhajiroun fram til britiske myndigheter besluttet å forby organisasjonene fordi de ble ansett som terrororganisasjoner.

- Fullstendig forbudt Choudary har lenge vært en forkjemper for innføring av sharia-lovgivning i Storbritannia.

- Bedriftene er drevet av muslimer og de vet at de selger alkohol, samtidig som at de vet at salg og forbruk av alkohol er fullstendig forbudt. Vi kan ikke leve blant ikke-muslimer og se på at dette skjer, sa Choudary til folkemengden.

Ifølge Daily Express og Daily Mail var det rundt 60 demonstranter som blant annet leverte ut advarsler til bedrifter eid av muslimer.

KLARE BUDSKAP: Demonstrantene i London møtte opp med klare budskap. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB Scanpix
KLARE BUDSKAP: Demonstrantene i London møtte opp med klare budskap. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB Scanpix Vis mer

De hadde også trykket opp bannere der det blant annet sto «10 000 dør av alkohol hvert år. Islam er løsningen» og «Redd liv. Ikke drikk eller selg alkohol! Still opp for shariah!».

Oppfordrer radikale Syria-krigere Choudary hyllet også tre personer som ble fengslet i forrige uke etter at de angrep personer som var ute og drakk alkohol på «muslim patrol». Før de radikale islamistene angrep en gruppe menn på åpen gate, hadde de gitt et par beskjed om at de ikke kunne holde hverandre i hendene fordi de var i et «muslimsk område».

Daily Mail skriver at organisasjoner med bånd til Choudary skal ha oppfordret rundt 80 unge britiske muslimer til å delta i kampene i Syria. Avisa viser til en studie organisasjonen Hope Not Hate har gjort. Studien konkluderer med at ytterligere 300 radikale muslimer kan ha blitt rekruttert til kampene over hele Europa.

TRUER MED PISKESLAG: Islamistlederen Anjem Choudary sto bak demonstrasjonen og ønsker sharia-lover i Storbritannia. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB Scanpix
TRUER MED PISKESLAG: Islamistlederen Anjem Choudary sto bak demonstrasjonen og ønsker sharia-lover i Storbritannia. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB Scanpix Vis mer