Puben der man må hviske

Et krav om maksimumsstøy på 27 desibel kveldstid gjør at Tordenskiold Pub i Stavern frykter at de må stenge dørene etter 25 års drift.

HYSJ! Selv en samtale med ordinært volum er i drøyeste laget for Stavern kommune. Foto: Tordenskiold Pub
HYSJ! Selv en samtale med ordinært volum er i drøyeste laget for Stavern kommune. Foto: Tordenskiold Pub Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Støy på 27 desibel betyr på dagligspråket at det ikke skal være støy i det hele tatt. At det skal være stille. En vanlig samtale mellom to mennesker holder rundt 60 desibel.

27 desibel er likevel kravet Tordenskiold Pub frykter vil komme etter en langvarig dragkamp mellom puben og naboene som bor over puben, skriver Østlandsposten.

- Det er det kommunen har signalisert overfor vår advokat. De sier at de vil følge kommunehelseloven, og den sier at det skal ikke være over 27 desibel i innsovningsperioden, sier innehaver Johnny Wulfken til Dagbladet.

- Det skal ikke mye til å skape lyd på 27 desibel. Får vi det kravet er det slutten for oss, det er ikke mulig å drive etter det, sier han.

- Veldig svak lyd Tordenskiold Pub har holdt på i 25 år, og har livemusikk kveldstid. I leilighetene over puben er nivået målt til mellom 54 og 59 når det er rock n´ roll på puben, ifølge Østlandsposten. Det kan sammenlignes med vanlig samtalevolum.

Audiograf ved hørselssenteret ved Sørlandet sykehus, Jorun Haugsdal, bekrefter overfor avisa at 27 desibel er svært lavt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer