Publikummer tar del i sirkustriks. Så går det fryktelig galt

- Jeg kunne blitt lammet for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ben Garnham (37) fra Wales var på sirkus sammen med døtrene Jade (22) og Amber (19) for første gang i sitt liv da han ble plukket ut blant publikum til å ta del i et triks sammen med sirkusklovnen.

Men trikset som skulle imponere publikum, endte på verst tenkelige måte.

Granham skulle løfte klovnen opp i lufta, men foran et forskrekket publikum gikk det fryktelig galt og 37-åringen ble liggende bevisstløs på bakken etter en grusom landing på nakken.

• Se video øverst i saken.

- Alt jeg husker er at jeg ble bedt om å bøye meg fremover og presse hendene mine mot baksiden av beina hans, og det var det. Alt gikk i svart, har Garnham uttalt til nyhetsbyrået Caters.

I videoen, filmet av dattera Amber, ser man klovnen tilkalle hjelp like etter Garnham treffer bakken og blir liggende livløs.

Fire av de ansatte ved sirkuset kommer så løpende ut for å hjelpe til.

- Det kunne gått mye, mye verre. Jeg er takknemlig for å fortsatt være her, og at jeg ikke er lam eller død. Forhåpentligis er det ingen langvarige skader, sier Garnham.

Etter at han selv har sett videoopptaket, reagerer han på måten de ansatte ved sirkuset beveget på kroppen hans like etter fallet.

Han mener sirkuset burde hatt medisinsk utdannet personale til å behandle ham.

- De visste det var en hodeskade ut i fra måten jeg landet på nakken. Jeg kunne blitt lammet for livet, sier han til Caters.

Garnham ble fraktet til et nærtliggende sykehus hvor han senere fikk behandling. Heldigvis slapp han unna de verst skadene, men ble kraftig forslått og det er mistanke om ødelagte ribbein.

Ben sier han ikke bærer nag til klovnen, men håper sirkuset prioriterer ambulansepersonell på stedet fremover.

Sirkuset, Circus ZyAIR, har blitt kontaktet av Caters for kommentar, men har ikke besvart henvendelsen.