Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Publikumsfavoritten i "Chicago"

I tjue år har Arlene Wilkes (37) jobbet som profesjonell danser i Norge, men etter de fantastiske kritikkene av hennes prestasjon i musikalen «Chicago» på Oslo Nye Teater ble hun stjerne over natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Nye Teater har solgt formidable 9000 billetter bare siden premieren sist fredag, og totalt har nå 31000 mennesker sikret seg plass i salen. Teatret regner med at over 60000 publikummere får med seg musikalen fram til 15. juni.

Få muligheter

17 år gammel kom Arlene til Norge fra den solfylte øya Trinidad i Karibia. Meningen var at hun skulle være her noen måneder for å utvikle seg som danser, for det fantes få muligheter på Trinidad.

- Jeg har alltid visst at jeg ville bli danser, men det torde jeg ikke fortelle på skolen, så jeg sa heller lærer når jeg ble spurt om framtidig yrkesvalg. Nå er jeg norsk statsborger, og har bodd lenger her enn på Trinidad, så det er Norge som er mitt hjem nå, sier hun.

Gledestårer

For Arlene betyr de overveldende kritikkene og suksessen med «Chicago» mer enn de fleste aner.

Arlene Wilkes

Født på Trinidad i 1964.

Kom til Norge som 17-åring for å danse.

Var med i Carte Blanche fra starten og er fremdeles med i Oslo Dance Ensemble.

Har hele tida vært frilansdanser, men synger og er skuespiller også.

Har spilt i de fleste kjente musikalene på forskjellige scener og får glitrende kritikker for rollen som Velma i «Chicago» på Oslo Nye Teater.

- Jeg hadde ikke tenkt å gå på audition i det hele tatt. Jeg var helt på bånn og ville bare flytte hjem til Trinidad. Det var Merete Lindgjerde i Oslo Dance Ensemble som truet meg av gårde på audition, og det er jeg jo glad for nå!

Jazzdansere i Norge frister stort sett en kummerlig tilværelse. Ikke får de særlig oppmerksomhet, og usikkerheten er alltid stor omkring jobber. Og etter tjue år i bransjen vet Arlene at en suksess ikke er noen garanti for framtida.

- Man vet aldri hva man skal gjøre noen måneder framover. I det ene øyeblikket hadde jeg ingen oppdrag denne våren, så skjer dette.

Sist helg sto jubelen i taket hjemme hos Arlene og ektemannen, sangpedagog Per Anstein «Patan» Solberg, på Frogner i Oslo.

- Patan gikk ut for å kjøpe avisene, og vekket meg med tårer i øynene. Det var helt fantastisk.

B-menneske

I tillegg til dansen får Arlene også mye skryt for sine prestasjoner som sanger og skuespiller.

- Patan har mye av æren for det sanglige. Vi ble kjent da vi begge jobbet på Det Norske Teatret. I begynnelsen gruet han seg til hver sangleksjon med meg, men etter hvert ble jeg hans favorittelev.

Ektemannen har to barn og ett barnebarn, og Arlene er fornøyd med sin status som stebestemor.

- Det er jo ikke så altfor lenge til jeg blir pensjonist! I operaen er pensjonsalderen for dansere 42 år. Jeg aner ikke hva jeg skal finne på når kroppen ikke orker dette yrket lenger, men et eller annet innen teatret må det bli, en ni-til-fire-tilværelse er helt uaktuell etter så mange år med kveldsjobbing.

Men noen umiddelbare planer om å trekke seg tilbake har Arlene ikke.

- Jeg har roet meg litt ned, trener litt mindre enn før og tar det mer med ro. Et eller annet sted på kroppen gjør alltid vondt.

FORTJENT STJERNESTATUS: Både presse og publikum har fått øynene opp for Arlene Wilkes' kvaliteter i «Chicago» på Oslo Nye Teater. Hver kveld fram til 15. juni skal hun stå på scenen som Velma. - Når jeg ikke jobber er jeg veldig flink til å slappe av. Og så er jeg tv-slave, sier Arlene.
Hele Norges coronakart