<strong>TESTER:</strong>
Bioingeniør Julie Mari Frigaard ved Mikrobiologisk laboratorium ved Ullevål Sykehus i Oslo får inn prøver og tester etter virus A (H1N1), bedre kjent som svineinfluensa. Til tross for at antall nordmenn som kommer hjem fra utenlandsreiser smittes av influensaen øker, trappes det nå ned på laboratorietesting av mistenkte tilfeller.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
TESTER: Bioingeniør Julie Mari Frigaard ved Mikrobiologisk laboratorium ved Ullevål Sykehus i Oslo får inn prøver og tester etter virus A (H1N1), bedre kjent som svineinfluensa. Til tross for at antall nordmenn som kommer hjem fra utenlandsreiser smittes av influensaen øker, trappes det nå ned på laboratorietesting av mistenkte tilfeller. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

Publikumstelefon avlaster influensapress

Folkehelseinstituttet syns det er en god idé for større kommuner å opprette egne «influensatelefoner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet syns det er en god idé for større kommuner å opprette egne «influensatelefoner» for publikum. Det kan gi avlastning der presset er stort.

Stavanger legevakt har opprettet en slik publikumstelefon for å ta seg av de mange henvendelsene som gjelder mistanke om svineinfluensasmitte. Telefonen har fått henvendelser fra hele landet, men ved legevakten i Stavanger blir det overfor NTB presisert at dette er en lokal telefon for Stavanger, Randaberg og Sola.

Tirsdag hadde Folkehelseinstituttet registrert 134 nordmenn som var smittet av influensa A-virus (H1N1). De aller fleste er smittet i utlandet. Bare 18 har fått viruset overført i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer