Publiseres ikke i USA

Amerikanske aviser vil ikke trykke Muhammed-tegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Dette er et klart eksempel på noe som folk vil se på som fornærmende, så vi kan ikke se noen grunn til å publisere tegningene, sier utenriksredaktør Keith Richburg til nyhetsbyrået Ritzau.

I motsetning til flere europeiske aviser, har amerikanske aviser til nå ikke trykket Jyllands-Postens kontroversielle tegninger. Redaktørene ved flere av de største amerikanske nyhetsorganisasjonene sier ifølge det danske nyhetsbyrået at de dekker saken, men vil unnlate å vise tegningene av respekt for sine lesere og seere.

Også amerikanske TV-stasjoner er forsiktig med å vise tegningene. Mens britiske BBC News i går viste tegningene for å vise hva som har skapt de sterke reaksjonene, valgte CNN å sladde bildene for å ikke støte sine seere. 

- Krysset grense 

Britiske aviser har ikke publisert karikaturene, men de fleste aviser støtter likevel Jyllands-Postens rett til å gjøre det.

En av de få britiske avisene som tar avstand fra publiseringen er The Independent.

- Dette er ikke bare en debatt om ytringsfrihet. Det er en grense mellom kontroversiell og uansvarlig journalistikk. Vi må, særlig i disse vanskelige tider, passe på å ikke krysse den, skriver The Independent.

- Fornærmende

Britenes utenriksminister Jack Straw kritiserte i dag publiseringen av karikaturene.

- Jeg finner gjengivelsen av disse tegningene fornærmende. Det har vært ufølsomt, det har vært respektløst og det har vært galt, sier Straw.