Publiseres ikke i USA

Amerikanske aviser vil ikke trykke Muhammed-tegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Dette er et klart eksempel på noe som folk vil se på som fornærmende, så vi kan ikke se noen grunn til å publisere tegningene, sier utenriksredaktør Keith Richburg til nyhetsbyrået Ritzau.

I motsetning til flere europeiske aviser, har amerikanske aviser til nå ikke trykket Jyllands-Postens kontroversielle tegninger. Redaktørene ved flere av de største amerikanske nyhetsorganisasjonene sier ifølge det danske nyhetsbyrået at de dekker saken, men vil unnlate å vise tegningene av respekt for sine lesere og seere.

Også amerikanske TV-stasjoner er forsiktig med å vise tegningene. Mens britiske BBC News i går viste tegningene for å vise hva som har skapt de sterke reaksjonene, valgte CNN å sladde bildene for å ikke støte sine seere. 

- Krysset grense 

Britiske aviser har ikke publisert karikaturene, men de fleste aviser støtter likevel Jyllands-Postens rett til å gjøre det.

En av de få britiske avisene som tar avstand fra publiseringen er The Independent.

- Dette er ikke bare en debatt om ytringsfrihet. Det er en grense mellom kontroversiell og uansvarlig journalistikk. Vi må, særlig i disse vanskelige tider, passe på å ikke krysse den, skriver The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer