Publiserte bilde av smilende Obama med gullklokker, caps og armtatovering

Hackere angrep Tea Party-bevegelsens hjemmesider. - De har blitt mindre populære de to siste årene, sier USA-ekspert.

BRUKTE OBAMA:  Hackerne publiserte blant annet et manipulert bilde av president Barack Obama, som holdt opp et kjede i tillegg til at han var ikledd gullklokker og caps.  Skjermdump: Independencehallteapartypac.com
BRUKTE OBAMA: Hackerne publiserte blant annet et manipulert bilde av president Barack Obama, som holdt opp et kjede i tillegg til at han var ikledd gullklokker og caps. Skjermdump: Independencehallteapartypac.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av nettsidene til den svært høyreradikale Tea Party-bevegelsen i USA skiftet i dag innhold etter at hackere angrep og gjorde store skadeverk. 

Hackerne publiserte blant annet et manipulert bilde av president Barack Obama, som holdt opp et kjede i tillegg til at han var ikledd gullklokker og caps.

Gjentatte ganger har de skiftet ut innhold på siden, og nylig publiserte de et bilde av en ape med påskriften «There is no need to be upset».

Det er ukjent hvem som står bak angrepene.

Høyreskrudd Tea Party-bevegelsen er sammensatt av mange organisasjoner som Tea Party Patriots, Tea party Express, FreedomWorks og Americans for Prosperity. USA-ekspert og førsteamanuensis i amerikansk kulturkunnskap ved Høgskolen i Volda, Alf Tomas Tønnessen, kjenner ikke til denne nettsiden.

- Det har blitt debattert hvorvidt bevegelsen er en ordentlig grasrotbevegelse eller om den er en gunstgressbevegelse, som styres av rike støttespillere. Den nettsiden er ikke av de mest kjente, sier han.

Bevegelsen er nært knyttet til Republikanerne og har kjempet aktivt i mot Obamas helsereform. Tønnessen mener de har bidratt til å flytte tyngdepunktet hos Republikanerne lenger mot høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer