Publiserte Muhammed-karikatur i 2006 - nå demonstrerer hun mot Saudi-Arabia

Heidi Norby Lunde (H) og Snorre Valen (SV) danner felles front mot saudiarabisk torturdom.

SKAL DEMONSTRERE: I morgen tidlig skal Heidi Nordby Lunde (H) og Snorre Valen (SV) demonstrere foran Saudi-Arabias ambassade i Oslo. - Et land som pisker sine innbyggere eller kun tillater kvinner å sykle dersom det skjer i en park og med en oppasser, trenger ikke  karikaturtegnere. De er en karikatur i seg selv, vil hun si i appellen sin.   
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKAL DEMONSTRERE: I morgen tidlig skal Heidi Nordby Lunde (H) og Snorre Valen (SV) demonstrere foran Saudi-Arabias ambassade i Oslo. - Et land som pisker sine innbyggere eller kun tillater kvinner å sykle dersom det skjer i en park og med en oppasser, trenger ikke karikaturtegnere. De er en karikatur i seg selv, vil hun si i appellen sin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saudi-Arabia har fordømt terroranrepene i Paris, og søndag marsjerte Saudi-Arabias ambassadør til Frankrike, Mohammed Ismail Al-Sheikh, for ytringsfrihet i byens gater.

- Et hykleri uten like. Det var mange hyklere i de gatene der, som Russland. Men for Saudi-Arabia er det et hykleri i dobbel forstand, fordi ambassadøren representer et fryktelig reaksjonært islamistisk styresett, som indirekte gir legitimitet til de terrorhandlingene vi så i Pairs, slår SV's Snorre Valen fast.

Bare to dager før den saudiarabiske ambassadøren marsjerte for ytringsfrihet, ble nemlig den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi dratt fram på et torg og gitt 50 smertefulle og fornedrende piskeslag over ryggen - fordi han har tatt til orde for religiøs liberalisering.

I morgen skal derfor Valen og stortingskollega Heidi Nordby Lunde fra Høyre begge delta i en demonstrasjon foran Saudi-Arabis ambassade i Oslo.   

- Mange over hele verden har reagert voldsomt på uhyrlighetene i Paris. Det er viktig også å markere avstand mot de uhyrlighetene som skjer andre steder i verden, sier Lunde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer