Publiserte sterke overgrepsbilder i protest mot tidlig løslatelse av Stanford-overgriperen

- Jeg vil vise realitetene, sier fotografen.

SEKSUELLE OVERGREP: Dette bildet knyttes til Stanford-offerets uttalelse fra rettssaken: «Du kjenner meg ikke, men du var inni meg og det er derfor vi er her i dag». Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich
SEKSUELLE OVERGREP: Dette bildet knyttes til Stanford-offerets uttalelse fra rettssaken: «Du kjenner meg ikke, men du var inni meg og det er derfor vi er her i dag». Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I juni ble rikmannssønnen Brock Turner (20) dømt til seks måneders fengsel etter at han ble funnet skyldig på tre punkter i tilknytning til en overgrepsepisode.

Forrige uke slapp han ut etter å ha sonet tre måneder.

Like etter at han slapp ut fra fengsel publiserte Current Solution, en nettside som skal hjelpe voldtektsofre til å trygt fortelle sine historier, en bildeserie under navnet «It Happens».

«Etter en dom på seks måneder ble Brock Turner sluppet ut tidligere i dag, tre måneder for tidlig. I dagens samfunn blir seksuelle overgrep avvist like fort som overgriperne.

Det er ikke rart at overgrep er kraftig underrapportert. Hvordan kan utsagn som «Det var bare 20 minutter med action» føre til så mye passivitet», skriver Current Solution på sin Facebook-side.

Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich
Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich Vis mer

Det er fotografistudenten Yana Mazurkevich som står bak bildene, og formålet med bildene er å vise at «seksuelle overgrep kan skje med hvem som helst, hvor som helst, når som helst, uten advarsel og uten grunn».

- Jeg vil vise disse sakenes realiteter, fordi dette er ikke et tema man kan skjønnmale, sier Mazurkevich til Cosmopolitan.

Hver av de ni bildene viser forskjellige overgrepssituasjoner og er knyttet til sitater fra overgrepsofre. Ett av sitatene er hentet fra den 13 sider lange uttalelsen Brock Turners offer kom med under rettssaken.

«Du kjenner meg ikke, men du var inni meg og det er derfor vi er her i dag».

Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich
Foto: Current Solutions / Yana Mazurkocvich Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer