Pulten står tom

Shila Bigdelys (13) klasseforstander, Teresa Ballester, gruer seg til å snakke om drapet på Shila Bigdely med elevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TORREVIEJA (Dagbladet): Shila ble funnet død og delvis avkledd i Playa Flamenca i Spania fredag klokka 16.30. Politiet etterforsker saken som en draps- og voldtektssak.

- Det har spredd seg frykt blant elevene. Når jeg får se pulten hennes stå tom i dag, vil det bli et grusomt øyeblikk. Det vil bli en veldig tung dag for alle. Jeg har det helt forferdelig, sier læreren ved Instituto de Educacisn Secundaria (IES) i San Miguel.

Familien, klassestyreren og rektoren hennes tegner et bilde av en stille og intelligent jente, som hadde vanskelig for å trives og få venner i Spania, først og fremst på grunn av språkproblemer.

Shila Bigdelys familie flyttet fra Oslo til Playa Flamenca sør for Torrevieja for et halvt år siden. Språkproblemer gjorde det vanskelig for henne.

Skoleflink

- Hun var en veldig skoleflink jente i Norge, men karakterene hennes dalte de første månedene i Spania, før de tok seg opp igjen. Hun måtte få ekstraundervisning i spansk, og spesiell oppfølging fra lærerne i andre fag, sier faren Farhad Bigdely til Dagbladet.

- Hun var veldig flink til å tegne. Hun har blant annet stilt ut en tegning på et galleri i Oslo, sier han. Bigdely jobbet selv som barneskolelærer i Oslo ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer