Pulverbrev skal ha inneholdt trusler: Undersøker navngitt person i utlandet

Universitet i Oslo mottok et angivelig trusselbrev fra utlandet tirsdag denne uka. Politiet undersøker en navngitt person.

RYKKET: Bombegruppen rykket tirsdag ut til UiO etter melding om et mistenkelig brev som inneholdt hvitt pulver. Innholdet ble ansett som farlig. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
RYKKET: Bombegruppen rykket tirsdag ut til UiO etter melding om et mistenkelig brev som inneholdt hvitt pulver. Innholdet ble ansett som farlig. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag morgen rykket alle nødetater og politiets bombegruppe ut til Universitetet i Oslo (UiO) etter at det ble oppdaget et mistenkelig brev med hvitt pulver og lengre tekster.

UiOs pressekontakt Hege Svanes opplyste til Dagbladet at brevet ble tatt i mot på budsentralen i Lucy Smiths hus på Blindern, og Ifølge politiet ble fem ansatte eksponert for stoffet som ble ansett som potensielt farlig.

Rundt klokka 13.15 ble brevet fraktet bort av bombegruppa for videre analyse. Pulveret viste seg senere å være ufarlig støv sammensatt av stein og metall. Men tekst som var vedlagt i den samme pakken skal imidlertid ha inneholdt trusler.

- Vi erfarer at brevet angivelig inneholder trusler. Vi tar dette alvorlig og undersøker saken ytterligere, sier seksjonsleder Rune Skjold ved økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Dagbladet torsdag.

Utenlandsk avsender

Det mistenkelige brevet ble sendt til universitetet via vanlig post fra utlandet. Politiet jobber nå med å oversette teksten som lå vedlagt for å kunne tyde budskapet bedre.

- Brevet kommer fra utlandet og vi har sendt en hendvendelse til det aktuelle landet for å få opplysninger, samt sporet opp avsenderen, sier Skjold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer