Pulveret som sendte 44 til sykehus i Vestfold var mel

Politiet utelukker ikke at det er sendt i posten for å skremme - og fortsetter etterforskningen.

LETTET: Pressesjef John Eckhoff i Posten sier han og de ansatte på postterminalen er lettet over nyheten. Foto: Per Flåthe.
LETTET: Pressesjef John Eckhoff i Posten sier han og de ansatte på postterminalen er lettet over nyheten. Foto: Per Flåthe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Politiet har nå mottatt de siste testresultatene fra innholdet i pakken fra postterminalen i Stokke som inneholdt et hvitt pulver. Forsvarets Forskningsinstitutt har gjennomført analyser av stoffet og har konkludert med at pulveret var ufarlig og er et melprodukt, skriver de i pressemeldingen.

- Lettet Det var torsdag kveld at det gikk hull på en postforsendelse på Stokke i Vestfold. 44 mennesker ble totalt sendt til sjukehus for en sjekk, og fjorten av dem ble innlagt på isolat gjennom natta.

- Vi er veldig letta over at det var et ufarlig stoff. Det har vært mye usikkerhet det siste halvdøgnet. Nå har jeg nettopp vært i møte med ansatte, og de veldig letta og veldig slitne, sier pressesjef John Eckhoff i Posten.  De postansatte skal ha hatt symptomer som svie i halsen, rød hud og kløe - men det er foreløpig uklart hvordan symptomene kan forklares.

- Det er sikkert noen som lurer på hvordan man kan reagere på mel, men her er det altså noen vurderinger som man har vært nødt til å ta i løpet av noen hektiske minutter, som også har med hvem det var adressert til og sendingens karakter, sier Postens pressesjef John Eckhoff til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer