Pulverfrykt i Sandnes og Køben

Maismel stengte postkontoret i Sandnes. Hvitt pulver har også nådd den amerikanske ambassaden i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Rogalands Avis ble det slått 'full miltbrannalarm' i Sandnes etter at det i dag tidlig ble oppdaget en pakke med hvitt pulver på postkontoret i byen.

Politiet er noe mer moderat.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at dette er noe farligere enn ved tidligere tilfeller, sier operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblads nettutgave.

En telefon til mottakeren av pakken, løste problemet. Det viste seg av han ventet maismel fra Mexico i posten, ifølge TV 2. Aksjonen ble dermed avblåst.

Ekstrautgiftene for Posten i forbindelse med miltbrannfrykt etter 11. september har kostet to millioner. Noen sendte pakker med hvitt pulver på spøk, men angret seg når politiet bestemte seg for å forfølge sakene.

Det er foreløpig aldri funnet miltbrann sporer i Norge, selv om alarmen gikk mange ganger etter at det flere steder i USA ble oppdaget brev som inneholdt hvitt pulver med sporer av miltbrannbakterien.

Alarm også i København

Også i København ble det funnet mistenkelige brev i posten i dag. Et brev sendt fra Frankrike til den amerikanske ambassaden i København, inneholdt hvitt pulver, melder TV2 Nyhetene i Danmark.

Bioteknikere fra Statens Serumsinstitutt undersøker nå pulvere for å finne ut at det ikke inneholder de fryktede miltbrannsporene.