Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pulverfunn på Trondheim postterminal

Transportavdelingen ved Trondheim postterminal er stengt etter at det i dag morges ble gjort funn av ett ukjent hvitt pulver. Foreløpig går ingen post ut eller inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om pulverfunnet like før klokken 7 i dag morges. Pulveret ble funnet på gulvet i delingshallen på postterminalen, og det dreier seg ifølge politiet om «ca. en liten kaffekopp». Delingshallen er i bruk 24 timer i døgnet.

- Så lenge vi ikke vet hva det er må vi følge rutinene, og behandle det som det kan være hva som helst, sier vaktsjef jens Bjørnar Morseth ved Trondheim politistasjon til Dagbladet.no.

Politiet jobber nå med å registrere hvem som har vært i kontakt med pulveret, og finne ut hvordan det kom dit. Selve pulveret sendes nå til analyse ved Veterinærinstituttet i Trondheim. Foreløpige resultater ventes i løpet av et døgn.

Delvis stengt

Transportavdelingen på postterminalen er nå stengt.

- Det vil bli forsinkelser og stopp, men det er usikkert hvor mye. Vi vurderer nå situasjonen i samråd med politi og helse- og smitttevernmyndigheter,, sier Postens infortmasjonsdirektør Elisabeth Gjølme til Dagbladet.no.

De ansatte som har vært i kontakt med pulveret settes nå på medisinering.

- Vi tar alle forhåndsregler inntil resultatet av analysene er klare, sier Gjølme.

Posten har så langt hatt et 40-talls pulvertilfeller. Ingen av pulverfunnene har vært smittefarlige.

IKKE FØRSTE GANG: Trondheims-advokat Christian Wiig mottok i oktober et brev med mistenkelig innhold. Brannmenn i gassverndrakter måtte hente sekretæren som åpnet brevet. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart