Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Puma-feil i Canada

STAVANGER (NTB): Flyhavarikommisjonen utelukker ikke at feilen som er oppdaget på et Super Puma-helikopter i Canada kan få betydning for arbeidet med å finne årsaken til Norne-ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har funnet denne feilen så vidt interessant at vi mandag sendte et brev til Helikopter Service (HS) hvor vi ber om ytterligere opplysninger, sier direktør i Havarikommisjonen for sivil luftfart Finn Heimdal til NTB.

På et Super Puma-helikopter som HS leier ut til det kanadiske selskapet Cougar Helicopters på Newfoundland ble det funnet små sprekker i metalloverflaten i en drivhylse som overfører drivkraft fra motoren til hovedgirboksen på maskinen. Havarikommisjonen ønsker blant annet bakgrunnsinformasjon om gangtid for helikopteret, teknisk informasjon om hvor kontrollen er gjort og om hvem som er ansvarlige for den.

To mann i Havarikommisjonen jobber tett sammen med kommisjonen den franske flyfabrikanten har nedsatt, samtidig som folk fra Veritas er engasjert med å finne ulykkesårsaken.

Ifølge Heimdal gjenstår det ennå mye teknisk før konklusjonen er klar, og den kommer ikke før etter nyttår.

Hele Norges coronakart