Bent Eidem:  Ønsker en større del av bedriftsmarkedet. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Bent Eidem: Ønsker en større del av bedriftsmarkedet. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer

Pumper ut stadig flere lån

Det foregår en utlånsboom i bedriftsmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Danske Banks norske ledelse må svare for enorme utlånskrav fra ledelsen i København. Ifølge Finansavisen er ambisjonen at bedriftslånene skal vokse fem til syv prosentpoeng mer enn markedet.

Har en ambisiøs plan - Vi satte i gang en plan for halvannet år siden. Og i fjor vokste utlånsvolumet med nær 13 prosent i bedriftsmarkedet, sier sjef for bedriftsmarkedet i Danske Bank, Bent Eidem, til Finansavisen.

Statistisk sentralbyrås (SSB) tall for gjeldsopptak i Norge viser at ikke-finansielle foretak økte gjelden med drøyt fem prosent i 2014. Eidem har høye vekstkrav fra ledelsen i København.

God utvikling - Vi har så langt i 2015 hatt en god utvikling, og er også i år innenfor vårt mål om en økning på fem til syv prosentpoeng ut over markedsveksten. Vi skal vokse mer enn markedet, sier Eidem til Finansavisen.

Håper å innhente Handelsbanken Eidem anslår at bedriftene nå låner totalt mellom 105 og 110 milliarder kroner av Danske Bank i Norge. Det er over 50 prosent av bankens totale portefølje, og i nakken på Handelsbankens 115 milliarder i bedriftsmarkedet.

Ifølge Finansavisen har Nordea 253 milliarder i utlån til bedriftene mens DNB troner på topp med 726 milliarder kroner i utlån til bedriftene (pr. 4. kvartal 2014).

Flere nyheter Rekordrask kjemperabatt - kuttet prisen med 6 mill.
Treroms leilighet steg 1,1 millioner på fire måneder
Spår fortsatt vekst i boligmarkedet