Pumpet ut gratis bensin

Teknisk feil førte til bensinfest på flere 1 2 3-stasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jungeltelegrafen sørget for sitt da pumpeprisen plutselig viste 0 kroner per liter for bensin på den ubemannede 1 2 3-stasjonen på Hafslund i Østfold i går kveld.

En teknisk feil førte til at stasjonen «ga bort» gratis bensin til alle som ville ha. Det tok ikke lang tid før det var lange køer utenfor stasjonen, melder Sarpsborg Arbeiderblad

Det samme skjedde i Hafrsfjord utenfor Stavanger tidligere på dagen i går, opplyser pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Detaljhandel til Dagbladet.no.

Det er Staoil som drifter 1 2 3-stasjonene

Tapte mye penger

- Feilen i Rogaland skyldes en teknisk feil som førte til at pumpeprisen gikk i null. Dette ble rettet etter omlag en time. At det også har skjedd på Hafslund var jeg ikke kjent med. Det må jeg straks undersøke, sier han da Dagbladet.no ringer.

At noen tapte store penger på gratisfyllingen så ikke ut til å bekymre bilistene nevneverdig, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Ved 22-tida i går kveld «sirklet folk som gribber rundt et åtsel» ved stasjonen på Hafslund. Selv ikke da politiet dukket opp var bilistene villig til å akseptere at gratisfesten sannsynligvis ikke var en ren giverglede fra Statoils side.

- Folk var ganske pågående. De som sto nærmest hadde nemlig liten lyst til å fjerne seg fra pumpene.

Men politiet stanset det hele og ansvarlig innehaver ble kontaktet. Trolig har påfyllingen pågått i en times tid. Hvor mange liter som har gått ut vites foreløpig ikke. men det er klart at mange har fylt opp sine bensintanker helt gratis.

- Hvilket naturlig nok betyr tapte penger for operatøren av pumpene, opplyser Petter Sogge ved politistasjonen i Sarpsborg til Sarpsborg Arbeiderblad.

<B>BILLIGE DRÅPER:</B> Førte til bensinfest i Østfold og Rogaland.