Pundet stupte etter valgdagsmålingen

Markedet satset på at toriene ville beholde flertallet.

STUPTE: Grafen viser tydelig pundets fall akkurat idet resultatet av valgdagsmålingen var klart klokka 22 britisk tid. Grafikk: Markets.com
STUPTE: Grafen viser tydelig pundets fall akkurat idet resultatet av valgdagsmålingen var klart klokka 22 britisk tid. Grafikk: Markets.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det britiske pundet stuper mot den amerikanske dollaren etter valgdagsmålingen klokka 23 norsk tid, som viser at Det konservative partiet mister flertallet.

Ifølge The Street falt pundet hele 1,5 prosent til 1,2761 mot dollaren - det laveste nivået siden statsminister Theresa May utlyste nyvalg 18. april.

«Hung parliament»

Ifølge avisa Telegraphs kilder skyldes fallet at markedet har satset på at det torienes flertall vil fortsette også etter valget.

Det kreves 325 seter i Underhuset for å få flertall, og etter valget i april fikk De konservative 330 seter, mot Labours 232. Slår valgdagsmålingen til, mister toriene 16 seter og ender med 314 seter, mot Labour, som går fram til 266.

Britene ender da med et såkalt hung parliament - et Underhus der ingen partier har flertall. Analytiker Craig Erlam i selskapet Oanda forklarer at dette er det verste utfallet, sett fra et markedsperspektiv.

- Det skaper enda et lag med usikkerhet foran Brexit-forhandlingene og spiser av det som allerede er et kort tidsrom for å sikre Storbritannia en avtale, sier Erlam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer