Punger ut etter bildetabbe

Avis trykket bilde av «Englands mest fryktede voldtektsmann».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feil mann hengt ut som «Lottomonsteret»

Lotto-monster slippes fri

- Kastrer ham med ei sløv saks, sier kona til serievoldtektsmann

(Dagbladet.no): Den 17. april i år ble en uskyldig mann hengt ut som dømt serievoldtektsmann av den britisk tabloiden Sunday Mirror.

Bildet i avisa viste slett ikke voldtektsmannen Iorworth Hoare (53). I stedet viste bildet en pensjonert formann fra et vaktselskap.

Sunday Mirror betaler

Horworth Hoare kom i søkelyset etter at han vant gigantiske 84 millioner kroner i Lotto mens han satt i fengselet. Hoare sonet en dom på 16 års fengsel for sadistiske overgrep. Til sammen har han sittet 30 år i fengsel.

- Vi er ekstremt lei oss for at en slik historie ble helt feil. Vi vil gladelig rette opp feilen og beklager på det sterkeste overfor mannen og hans familie den skade og påkjenning vår artikkel har påført dem, skrev Sunday Mirror etter at partene hadde inngått et utenomrettslig forlik.

Ifølge The Guardian punget Sunday Mirror ut med hele 100 000 pund - nesten 1,2 millioner kroner - etter bildetabben.

Feil mann på bildet

Dette er dobbelt så mye som tabloidkonkurrenten The Sun i sin tid måtte ut med etter å ha hengt ut en uskyldig mann som pedofil.- Vi er veldig fornøyde med resultatet og jeg syntes at det var et rettferdig forlik, sier advokat Joanne Cash. Hun representerer George Ayling, mannen som ble hengt ut som voldtektsmann.

Bildet som Sunday Mirror trykket, viste en mann som gikk og kikket på dyre båter nede på havna. Men samme dag avslørte en annen avis at mannen hadde politibeskyttelse og bodde i Wales, en helt annen kant av landet.

«Lottomonsteret»

Lotto-premien ble en stor overraskelse for den dømte voldtektsmannens kone. Hun visste ikke at Hoare sonet en dom for voldtekt. De to ble kjent mens han satt i fengsel, og Hoare opplyste at han sonet straff for bankran.

- De burde kastrere ham med ei sløv saks. Jeg ville gjort det selv hvis de gir meg saksa. Det føles som om jeg er slått med ei slegge. Jeg hadde ingen anelse om disse sexovergrepene. Takk gud for at vi aldri fikk noen barn, sa hun til The Sun.

MONSTER: Iorworth Hoare ble i 1989 dømt for sadistiske overgrep. I fjor vant han en gigantpott i britisk lotto. Nå har en annen mann blitt millionær etter at avisa trykket feil bilde av voldtektsmannen.