Punger ut millioner for studenter

Mange utenlandske studenter som kommer til Norge over jul må på karantenehotell. Regjeringen har nå bestemt at regningen skal tas av universitetene og høgskolene.

BETALER: Universitetet i Oslo skal betale kostnadene for karantenehotell for sine studenter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
BETALER: Universitetet i Oslo skal betale kostnadene for karantenehotell for sine studenter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet at en del internasjonale studenter lurer på om de skal bestille billett eller ikke til Norge over jul på grunn av reglene og kostnaden rundt karantenehotell. Den usikkerheten skal de slippe å ha. Jeg forventer at de norske universitetene og høyskolene dekker denne kostnaden for sine utenlandsstudenter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim onsdag.

Prisen for karantenehotell er 500 kroner natta, og med et krav om å bli der i ti dager, vil dette koste universitetene og høgskolene 5000 kroner per student.

- De aller fleste utenlandsstudentene som kommer til Norge for å studere til våren vil ikke oppfylle vilkårene for unntak fra opphold i karantenehotell, skriver Kunnskapsdepartementet (KD).

Ordningen gjelder både internasjonale studenter som tar hele grader i Norge, samt internasjonale studenter på utveksling.

Må ut med fem millioner

Ved NTNUs campuser i Trondheim, Gjøvik og Ålesund venter de å ta imot cirka 300 mastergradstudenter og 600 utvekslingsstudenter kommende semester. Det betyr at universtetet nå må punge ut rundt 5 millioner kroner for at disse studentene skal innom karantenehotellet før studiestart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer