Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Punktert hjul kan ha ødelagt motor

Et punktert hjul som ble slynget mot flykroppen som et prosjektil, kan ha utløst brannen på Concorde-flyet utenfor Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en foreløpig rapport fra ulykkeskommisjonen som etterforsker ulykken. Punkteringen, som skal ha skjedd på rullebanen, kan dermed ha utløst en kjedereaksjon som til slutt førte at flyet styrtet.

Hjul ødela motor

En teori er at deler av et punktert hjul er dratt inn i motor nummer to og utløste brannen. Ilden spredte seg videre til motorrommet i flyet og satt motor nummer hn ute av drift. På dette tidspunktet hadde kaptein Christian Marty allerede mistet kontrollen over Concorde-maskinen, og alt han kunne gjøre var forsøke å styrte flyet i et tynnest mulig befolket område.

Ifølge ulykkeskommisjonen er det funnet biter av flyet langs hele rullebanen på Charles de Gaulle-flyplassen. Det styrker mistanken om at noe gikk galt på bakken før flyet tok av.

Lav høyde

Utskrifter fra ferdskriveren ombord viser at landshjulene ikke virket som de skulle etter take-off. Hele understellet hadde låst seg. Dette kan kanskje forklare hvorfor maskinen ikke vant høyde etter at det tok av fra bakken. Når landingshjulene er ute, er det også vanskeligere å kontrollere flymaskinen.

I slutten av august er det ventet at en mer detaljert rapport om ulykken blir offentliggjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media