Punktum for Barbara Cartland

Lady Dianas stebestemor og yndlingsforfatter rakk å skrive 723 rosa kjærlighetsromaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske forfatterinnen døde søndag etter en kort sykdomsperiode, 98 år gammel.

Uskyldig, ung kvinne forelsker seg i høy og mørk ung mann - og de får hverandre alltid til slutt. Dette er hovedtrekkene i Barbara Cartlands 723 kjærlighetsromaner, med titler som «Den grusomme greve» og «Født til å elske». Bøkene ble slaktet av kritikerne, men en trofast fanskare over hele verden gjør at de har solgt i utrolige én milliard eksemplarer og er oversatt til 36 språk.

Med sitt erkekonservative syn på kjærlighet og seksualitet ertet Cartland på seg såvel feminister som litteraturkritikere. Forfatterinnen mente at kvinnen burde holde seg ren før ekteskapet, mens menn burde ha litt erfaring, gjerne fra 'kvinner som tar seg av slikt på profesjonell basis'. Selv var hun gift to ganger, og flyttet til en herregård i Hertfordshire like nord for London i 1963 da hennes andre ektemann døde. Her startet hun nærmest en samlebåndsproduksjon av kjærlighetsromaner, og skrev gjennomsnittlig 23 romaner årlig i løpet av 18 år.

I 1991 ble damen med forkjærlighet for skjødehunder og fargen rosa tildelt æresbevisningen Dame Commander of the British Empire.

Send din hyllest til Barbara Cartland på BBC News på nettet: http://news.bbc.co.uk/hi/english/talking_point/newsid_758000/758082.stm

DØDE SØNDAG: Barbara Cartland.