Punktum sommer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vennehytte. Jentene har vunnet finalen. Tåremorgenkåper. Ved havet. Den lokale krabbefiskeren har 11 igjen til oss, så vidt. En kald bayer, det originale, fra Aass. Utenfor butikken sitter to unge håndballjenter fra jenter 13, Nesjar, som selger vafler. De skal på cup. En riktig salgsdag i skyggene av Gro Hammerseng. Det spirer på grunnplanet i norsk idrett, men bassengene er fortsatt uten vann og håndballhaller er det ikke nok av. Det er snart valg, Soria Moria var vel en fake? Martin Kolberg må ta på seg gymsokkene snart.

Et svalt bad. Et internt mesterskap i petanque uten suksess for andre enn kompisen med franske aner. Vepsene angriper hyttekona som skriker. Vi skriker også for Andreas Thorkildsen, spydmesteren.

Sola som gikk ned i går skinner denne ettermiddagen. Et bad blir til to, en forlengelse av den siste sommerdag.

Høsten står fortsatt i bar overkropp, mens en flokk ender bedriver sitt svale og drivende pasjonsskuespill på vei sørover. Himmelformasjoner. Siv Jensen derimot er avbildet i Verdens Gang som rallyfører, hennes form for utenrikspolitikk, to hjul i svingen. Naboen heiser flagget for to norske gull.

Kvelden avrundes i tråd med retningslinjene for Det Melankolske Selskab ved å tjuvtitte i vertenes hyttereoler og der står det skatter: Norsk Konversasjonsleksikon, Kringla Heimsins. Ingen grunn til ikke å trekke ut femte bind N-Skogopsyn, Nasjonalforlaget AS, Oslo 1933. Blar opp tilfeldig på bokstaven S:

Shag, en finskåren, sterk tobakk. Si’fong, flaske for selters, hvor denne drives ut gjennem et rør ved kullsyrens trykk (samme prinsipp i Herons kule). Si’fong er også benevnelse for hveret.

Krabbegjestene siger inn fra stien bak hytta. 11 paver blir tatt ut med nennsom hånd. En nær religiøs opplevelse hadde det ikke vært for den kalde hvitvinen. Takk for følget sommervind.