Pupp o'hoi!

Flere hundre tusen har besøkt seilskutene som gjester Stavanger under Tall Ships-regattaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  Det ble litt for mye ... litt for mye Amsterdam, sier Jose Schippers og ler oppgitt. Nederlenderen er ansatt som dekksjente på den strøkne klipperen «Stad Amsterdam», utvilsomt en av de aller flotteste av de 70 skutene som fyller opp Vågen i Stavanger under Tall Ships Race. Selv om den er bygd etter eldgamle prinsipper, er seilskuta bare fire år gammel. Og gallionsfiguren som blotter det ene brystet, hører mer hjemme i dagens frigjorte Amsterdam enn i den tilkneppede viktoriatida.

I fjor lå «Stad Amsterdam» til kai i Savannah i Georgia. Da en skoleklasse skulle besøke skipet, ble damebrystet for mye for den amerikanske sørstatsmoralen. Puppen måtte dekkes til før de sarte barna fikk se skipet.

Mesteparten av året er den 76 meter lange klipperen et cruiseskip. Men under Tall Ships Race er den et skoleskip med barn fra alle sosiale lag.

Neste år får Fredrikstad besøk av Tall Ships Race, og plankebyen kan bare begynne å glede seg allerede. Ei havn stappet med seilbåter av den gode, gamle sorten har en merkelig positiv effekt på folk.

I Stavanger tror arrangørene at godt over en halv million mennesker har vært innom arrangementet.

VOVET: Denne damen ble for sterk kost for amerikanerne. Men i Stavanger får gallionsfiguren på «Stad Amsterdam» vise fram hva hun vil.