Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Puppe-sjokk fra OBOS

I denne annonsen bruker OBOS-mekleren en barmfager kvinne med halvåpen munn som tilbyr «Nye balkonger og enkel adkomst». Ved Likestillingssenteret er annonsen mildt sagt upuppulær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er noe av det verste jeg har sett! Tror OBOS virkelig at pupper selger flere leiligheter, spør underdirektør Mona Larsen-Asp ved Likestillingssenteret.

I en annonsekampanje som nå ruller i hovedstadsavisene, reklamerer OBOS med «Attraktiv og velholdt med bl.a. nye balkonger og enkel atkomst». Bildet som står til teksten viser derimot ikke en leilighet på beste Frogner, men en blond kvinne med store pupper og halvåpen munn.

Mona Larsen-Asp ser rødt.

- Teksten beskriver utvilsomt denne kvinnen. Den er dum, platt og kjønnsdiskriminerende. OBOS burde holdt seg for god til dette, mener hun.

Ler av kritikken

Konsernsjef Martin Mæland i OBOS-gruppen ler av kritikken.

- Folk som blir såret av dette mangler humor, mener han.

- Men hva har pupper med leiligheter å gjøre?

- Annonsen er ironisk, spøkefull og vekker oppsikt. Vi bruker fem- seks bilder i denne kampanjen. Det ene er av en middelaldrende mann med tynt hår og teksten: «Oppussingsobjekt med noe fuktskader.» Skulle jeg som tynnhåret tatt meg nær av det? spør Mæland.

- Velkjent hersketeknikk, mener Mona Larsen-Asp.

- Når vi er kritiske til bruk av kvinnekroppen som kjønnsobjekt, får vi stadig høre at vi ikke har humor. Problemet er at kvinner alltid er blitt brukt på denne måten. I tiår har vi sagt klart ifra at dette vil vi ikke ha, sier Larsen-Asp.

- Nei og nei, flirer Mæland og viser til at OBOS har kvinnelig markedssjef.

Som sa dette til nettstedet Kampanje i går:

- Helt bevisst har vi valgt å bruke kjente ord og uttrykk fra boligannonsene i kampanjen for å illustrere ulike typer boliger. Annonsen er ikke diskriminerende, fastslår Kari Eliassen.

Konsernsjefen understreker at det ikke er aktuelt å stanse reklamekampanjen.

<!--BTEK0--> LYST PÅ LEILIGHET? Denne kvinnen skal lokke boligkjøpere til OBOS. <!--/BTEK0-->
Hele Norges coronakart