Puppedame skaper strid

Forbrukerombud Torfinn Bjarkøy ser alvorlig på en annonsekampanje til teleoperatøren Tele2, og vil i dag vurdere om den er kjønnsdiskriminerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en helsides annonse blir et bilde av en brystfager kvinne ledsaget av følgende tekst:

«Selv om hjernen ikke er det største organet mitt, har jeg klart å få lavere telefonregning.»

Vil ta kontakt

- Bildet ser ut til å være en variant av damen på panseret - i den forstand at hun ikke har noen fornuftig produktrelevans. I tillegg antydes det at hun er veldig dum, sier Torfinn Bjarkøy.

Han vil i dag ta kontakt med den private teleoperatøren med bakgrunn i en bestemmelse i markedsføringsloven. Den forbyr «utnyttelse av det ene kjønns kropp, og annonser som gir inntrykk av en støtende eller nedsettende vurdering av kvinne eller mann».

- Er det brudd på bestemmelsene, vil vi be om at annonsen ikke rykkes inn flere ganger, sier Bjarkøy. - Respekteres ikke dette, har Forbrukerombudet to muligheter til straffetiltak: et formelt forbudsvedtak, som er forbundet med tvangsgebyr på alt fra 100 000 til en halv million kroner, eller å forelegge saken for Markedsrådet.

Reagerer

Også Ingunn Yssen, daglig leder i Kompetansesenter for likestilling, reagerer på annonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer