Pupper og lår for 250 mill.

Plastikkirurgene tjener fett på nordmenns komplekser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norske kvinner får utført stadig mer kosmetisk kirurgi. Markedet vokser årlig med minst fem prosent, og anslagene for hvor mye vi bruker på dette år hvert år varierer fra 150 til 250 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Dette er god butikk for landets plastikkirurger.

Flere av de store klinikkene har opplevd stor økning i omsetningen. Blant disse er klinikk Bunæs i Bærum, som i fjor hadde et resultat før skatt på 28,8 millioner kroner.

Mest pupper

90 prosent av kundene er kvinner, og brystforstørring er den mest populære operasjonen. Deretter kommer fettsuging, øyelokkplastikk, fjerning av føflekker, bukplastikk og ansiktsløfting.

Leder i Norges Plastikkirurgisk Forening, Knut Chr. Skolleborg tror populariteten skyldes at nordmenn ikke lenger er så opptatt av å være naturlige.

- Før var naturlighet viktig. Nå er det større aksept for at ting ikke er naturlig, bare se på moten med piercing og tatoveringer. Det samme gjelder for eksempel brystproteser, sier han til avisa.

- Vil bli mer akseptert

Han tror det kosmetiske operasjoner vil bli enda mer akseptert i framtida.

Personlig er han «ikke begeistret» for det økte fokuset på utseende, men mener det er greit å tjene penger på folks dårlige selvtillit dersom det kan bedre livskvaliteten deres.

NÅ: Aylar Lie opererte inn kjempeproteser - men må fjerne dem på grunn av smerter.
FØR: Naturlig - ikke like populært lenger.